top of page
Zoeken
  • Arianne van Dalen

In één ZINgeving

Bijgewerkt op: 17 feb. 2022

Zingeving? Wat is dat eigenlijk? En hoe vind je die? Is dat altijd voor iedereen hetzelfde of juist niet? Onze expert Arianne van Dalen licht vast een tipje van de sluier op.


Arianne: ‘Gaat het over religieuze zingeving? Was één van de vragen die ik kreeg over ‘In één ZINgeving’. Opgegroeid met een christelijke achtergrond, kan ik zeggen dat er in de bijbel zeker zingeving te vinden is maar mijn training gaat dáár niet over. Mijn zingeving is ook niet de jouwe.’


Als je zoekt naar zingeving geeft Het Van Dale woordenboek de volgende definitie : Het zoeken naar betekenis, het doel van het leven. Het zoeken zelf geeft zin. En daar kun je je hele leven aan wijden. Maar ook veel korter met resultaat. Arianne geeft trainingen van bijvoorbeeld een dag.


Arianne: ‘Aan het eind van een training of workshop loop je de (virtuele) deur uit met één zin, één motto dat inspiratie biedt voor waar jij heen wilt in werk en andere facetten van het leven. Het is een ankerpunt. Jouw houvast. Mijn houvast is: To be the Magic Munchkin that helps you celebrate your birthday party.


Tijdens de trainingen en workshops maken we gebruik van verschillende werkvormen. Na een stukje theorie over zingeving ga je zelf aan de slag. Je start bijvoorbeeld met een duo-oefening waarin je vooral in gesprek bent met jezelf over wie je nou daadwerkelijk bent. Vervolgens ga je in stilte wandelen. Voor velen een mooie ervaring welke inzichten stilte opleveren. Je onderzoekt ook samen met andere deelnemers naar de betekenis van de dieptepunten uit jouw leven. En je gaat uiteraard ook genieten van de diepere laag van hoogtepunten uit jouw leven. Alle passies uit jouw jeugd en volwassen bestaan krijgen ook de nodige aandacht.


Arianne: ‘Het is heerlijk om met de gehele groep bij elkaar te zijn en om alle inzichten samen te laten komen in één zin, jouw eigen 'zingevingsmotto'. Dit laatste stuk is hard werken voor jezelf en voor de ander. Een mooi slotstuk waarin zingeving het stralend middelpunt is.’


Met deze training of workshop hoop ik dat je naar huis gaat met een zin die zoveel lading heeft dat het regelmatig bij je terugkomt als het gaat over het doel van jouw leven.


Laatst vatte een deelnemer van de training het mooi samen:

"Een zeer bruikbare workshop om tot de kern van je drijfveren en motivatie te komen."


Dichteres Margot ten Bok maakte de volgende samenvatting, zie het plaatje.


Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met de School voor Wereldverbeteraars

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page