top of page
Zoeken
  • Arianne van Dalen

Het brengt haar terug naar haarzelf

Bijgewerkt op: 1 apr. 2022

Wat levert het precies op als je je zingevingsmotto eenmaal hebt gevonden en centraal gaat stellen in je werk en leven? Met die vraag begint het gesprek met Suzanne Brouwer. Suzanne is agile coach bij de NS en nam anderhalf jaar geleden samen met haar teamleden deel aan de workshop ‘In één ZINgeving’. Haar antwoord is 3-ledig en gaat van klein naar steeds groter. (1) het brengt haar terug naar haarzelf , (2) Ze past haar CV aan, (3) ze vindt een nieuwe baan.


Na de workshop kan Suzanne taal geven aan haar intentie. In haar CV heeft ze nu helder verwoord wie zij is en hoe zij zich onderscheidt. In de profieltekst staat letterlijk haar zingevingsmotto: “Being the sparkle to make impact”.


Suzanne omschrijft dat zij in een veranderende organisatie voelde dat ze ‘haar sparkle’ kwijtraakte. “Dankzij mijn zingevingsmotto kon ik vanuit mijzelf in het systeem gaan staan en begrijpen waarom het niet meer voelde als mijn plek.”. Na een turbulent half jaar kon ze beter voelen waar zij voor staat.


Door te beginnen bij je zingevingsmotto, begin je bij jezelf. En door dit in de workshop met elkaar te doen kun je dingen herkennen en elkaar aanvullen. Zo ontdekt ze dat (nieuwe) teamleden vanuit een eigen intentie het werk doen. Zoals ze het zelf omschrijft: “Het gaat mij niet om ‘de toren met mijn naam erop’, maar de ‘sparkle’ brengen en dat mensen daarmee verder kunnen”.


Suzanne merkt op dat ze volledig vanuit haar eigen kracht een nieuwe baan vindt. Zo benoemt ze tijdens een gesprek dat ze solliciteert naar aanleiding van een vacature, maar iets anders ambieert. Hierdoor vindt ze juist de baan die bij háár past!


Het is heel zinvol om één keer in de zoveel tijd de workshop te doen. Het is een reis die je jezelf moet gunnen voor één dag. Aan de ene kant maakt het je blij, door het gevoel van Ja! Zo ben ik! Aan de andere kant kan het heel confronterend zijn en een keerzijde hebben, want je moet er zelf nog wel iets mee doen. Een beetje zoals opruimcoach Marie Kondo zegt: “Does it spark joy?”. Als je je zingevingsmotto hebt gevonden, ga je jezelf dát bij veel dingen afvragen en gaat de wet van de aantrekkingskracht werken!


Facts:
Naam: Suzanne Brouwer
Deelname: Oktober 2020
Motto: Being the sparkle to make impact


Dit artikel kwam tot stand dankzij een interview met Suzanne Brouwer.





32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page